Meteoroloji o bölgeleri uyardı! Sağanak ve kar yağışı
Meteoroloji 21 Aralık 2022 Çarşamba günü için şiddetli yağış alacak bölgeleri tek tek uyardı. İşte 21 Aralık Çarşamba gününün tüm bölgeler ve illere göre hava durumu.
Meteorolojinin bugün yayınladığı tahminlere göre 21 Aralık 2022 Çarşamba günü, kıyı bölgeleri şiddetli yağmur, kıyı iç bölgeler kar yağışı ve iç bölgelerin sisli olacak. Yapılan en son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Malatya, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor. HAVA SICAKLIĞI: Güney ve doğu kesimlerde hissedilir derece azalacağı ve Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. UYARILAR KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. BÖLGELERİMİZDE HAVA EDİRNE -1°C, 7°C İSTANBUL 6°C, 11°C KIRKLARELİ -1°C, 6°C KOCAELİ 4°C, 10°C EGE A.KARAHİSAR -2°C, 4°C DENİZLİ 6°C, 11°C İZMİR 7°C, 13°C MUĞLA 4°C, 12°C AKDENİZ ADANA 10°C, 21°C ANTALYA 12°C, 18°C HATAY 7°C, 12°C MERSİN 12°C, 19°C İÇ ANADOLU ANKARA 0°C, 3°C ESKİŞEHİR -2°C, 3°C KAYSERİ -2°C, 3°C KONYA 1°C, 3°C BATI KARADENİZ BOLU -2°C, 4°C KASTAMONU -4°C, -1°C SİNOP 6°C, 10°C ZONGULDAK 4°C, 9°C ORTA ve DOĞU KARADENİZ AMASYA 1°C, 3°C SAMSUN 5°C, 9°C TOKAT -1°C, 1°C TRABZON 6°C, 9°C DOĞU ANADOLU AĞRI -4°C, 5°C ERZURUM -4°C, 3°C MALATYA 1°C, 5°C VAN -1°C, 7°C GÜNEYDOĞU ANADOLU DİYARBAKIR 1°C, 12°C GAZİANTEP 4°C, 13°C MARDİN 6°C, 12°C ŞANLIURFA 7°C, 16°C DENİZLERDE HAVA KARADENİZ MARMARA EGE AKDENİZ VAN GÖLÜ21 ARALIK 2022 METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu
Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde hafif yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları gece ve sabah saatlerinde hafif yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Parçalı ve çok bulutlu
Parçalı bulutlu
Parçalı bulutlu
Parçalı bulutlu
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) yağmurlu
Parçalı bulutlu
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinde yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) yağmurlu
Parçalı ve az bulutlu, bölge genelinin (Eskişehir hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, bu akşam saatlerinde Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Tunceli, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
Parçalı ve çok bulutlu
Parçalı ve çok bulutlu
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) karla karışık yağmur ve kar yağışlı
Parçalı bulutlu
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
Parçalı bulutlu
Parçalı bulutlu
Parçalı bulutlu
Parçalı bulutlu
Marmara, Ege ve Akdeniz'de fırtına; Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, sabahtan itibaren 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, açıkları 7 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.
Hava Durumu: Çok bulutlu, sabaha kadar sağanak yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.
Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m; Görüş: Orta.
Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 5 ila 7, ilk saatlerden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: Orta.
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer puslu; Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi, pus anında orta.
YORUMLAR