15 Eylül 2026
Son Dakika

Puslu bir günde ağıt / Fikret Demirağ

Selim Esen'in hazırladığı Türkiye Yazıları Dergisi Şiir Antolojisi'nden harf sırasına göre yayınladığımız şairlerden Fikret Demirağ'ın şiirini yayınlıyoruz.

 

Seni bir sağlıkevine yatırdığım gün

ortalık kuş ve güneş içindeydi bütün dünyada

sen içerde öldün ben dışarıda

 

Gebe kadın günlerce yollar yürüdü ve kıvrana haykıra

kente bir kilometre kala bir ağaç altında öldü

kadın toprağa uzanıp öldü adam ayakta

 

Halkın ozanı savaşkan arkadaş

sesi kelepçelenmekle karanlıkta kaldı

o, susmaktan kahroldu, biz put durmaktan

 

Üzgünseniz umudun yürek adresine yazabilirsiniz

genç genç şarkılar vahşet çığlıkları altında öldü

onlar toprağa gömüldü biz dışarı dünyaya

 

İşkence ormanındaki ölüm işleri doktoru

bir umutkuşu ötüyor dünyaya, duymuyor musun

Victor Jara orda kanıyor, biz burada 

(Türkiye Yazıları, Sayı: 23, Şubat 1979, s.29)

 

FİKRET DEMİRAĞ KİMDİR?

(1940-2010), Kıbrıs’ın Lefke kentinde doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunu. Kıbrıs’ta Türkçe öğretmenliği yaptı. 1989’dan sonra Kıbrıs Gazetesi’nin kültür sanat sayfasını yönetti. Toplumcu gerçekçi ve soyut anlayışla yazdığı şiirleri, Kıbrıs’ta ve Türkiye’de, başta Dost ve Varlık olmak üzere pek çok dergide yayımlandı. Kıbrıs şiirinin gelişmesine emeği geçenler arasında yer alır.

Fikret Demirağ'ın yapıtları: Tutku, İkinin Yaşamı, Esperanza, Açar Yörüngeler Çiçeği, Aşkımızın Şarkıları, Kısa Şiirler Durağı, Ötme Keklik Ölürüm, Dayan Yüreğim, Umut ve Dehşet Çağından Şiirler, Dinle Şarkımı, Akdenizli Şiirler ve Aşk Sözleri, Adıyla Yaralı, Rüzgârda Ozan Türküleri, Hüzün Ana, Limnidi Ateşinden Bugüne, Seçme Şiirler, Sırı Dökülmüş, Kökayna ve Yalnızlık, Gece Müziği.

Gerçekedebiyat.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yaz

Yorumunuz editör onayından sonra yayınlanır.

İlgili İçerikler