15 Eylül 2026
Son Dakika

Can Yayınları Paulo Coelho'nun kitabını pazartesi günü toplatıyor

Can Yayınları Paulo Coelho'nun kitabını pazartesi günü toplatıyor

Neoliberal dünyanın önemli yazarlarından Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun, Can Yayınları tarafından yayımlanan 11 Dakika romanının sansürlendiği iddia edildi.

Saadet Özen çevirisiyle, Can Yayınları tarafından Türkiye’de yayımlanan 11 Dakika adlı romanındaki ‘Kürdistan’ kelimesi orijinal metinde yer alan “Bir internet kafeye girdi ve Kürtlerin Kürdistan’dan, şu an Türkiye ile Irak arasında bölünmüş, var olmayan bir ülkeden geldiklerini öğrendi” cümlesi sansürlenerek yerine “Kürtlerin Ortadoğu’da yaşadığı yazıyordu” biçimiyle yer almıştı.

Romanda geçen  'Kürdistan' kelimesinin cümle içindeki anlamının bozulması nedeniyle çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterirken yayıncı Can Öz "twitter"den yaptığı yaptığı açıklamada kitabın pazartesi günü toplatılacağını ve yeni baskıda düzeltileceğini söyledi.

Daha önce de Anabasis - Onbinlerin Dönüşü kitabındaki "Kürdistan" sözünün orijinalinde olup olmadığı tartışma konusu olmuştu.



GERCEKEDEBİYAT.COM




Yorumlar

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yaz

Yorumunuz editör onayından sonra yayınlanır.

İlgili İçerikler