21 Ekim 2026
Son Dakika

Doğumunun 101. yılında Bedri Rahmi

Sergi Açılış Kokteyli: 13 Ekim Cumartesi 18.00-20.00

Doğumunun 101. yılında Bedri Rahmi

Bedri Rahmi Eyüboğlu, doğumunun 101. yılında özel bir retrospektif sergiyle anılıyor. Dünyaca ünlü sanatçımızın, uzun yıllar yaşadığı Kadıköy'deki evinde yer alan resimleri,gravürleri, seramikleri, yazmaları, kişisel eşyaları ve ölümüyle yarım kalan son tablosundan ilk resmine kadar, 101 parça sanat eseri, Ankara Arete Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının özel eşyaları arasında, Nazım Hikmet'in annesini yaptığı ve Bedri Rahmi Eyüboğlu' na armağan ettiği "Nazım Hikmet Portresi" de yer almakta.

Bu sergiyi İbrahim Karaoğlu'yla "torun" Rahmi Eyüboğlu birlikte hazırladı.

Yazar İbrahim Karaoğlu'nun Bir Derya ki Uçsuz Bucaksız adlı, Bedri Rahmi Eyüboğlu için yazdığı özel bir kitabı da sergi kapsamında yayınlandı.

Özel fotoğrafların, el yazısı şiirlerin, özel mektupların ve gün ışığına yeni çıkmış pek çok Bedri Rahmi Eyüboğlu resminin yer aldığı sergi Ankara'da (Ankara Arete Sanat Galerisi Hilal Mh., Turan Güneş Bulvarı No: 98)  ilk kez açılıyor.

Gerçekedebiyat.com

Yorumlar

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorum Yaz

Yorumunuz editör onayından sonra yayınlanır.

İlgili İçerikler