Sinematografın icadından bu yana sinema, tahminlerin çok ötesinde, tiyatro, edebiyat, müzik, dans ve daha nice estetik disiplinleri kendi içinde harmanlayarak çok kollu bir sanat” oldu. 

Son yüzyılın en etkileyici sanatı sinemaya ilişkin hazırlanan rehber niteliğindeki bu kitap, başlangıcından günümüze sinemanın genel açıklaması ve sürekli genişleyen kapsamıyla okura bir fikir veriyor.  

Olcay Bağır’ın kaleme aldığı Sinesözlük sinema tarihi, türler, akımlar ve alana ilişkin terimleri yalın bir dille derinlemesine açıklarken sinemayla ilgilenen okura da güncel bir metin, bir kaynak çalışma sunuyor.  

Okuru seyirci koltuğundan kaldırarak perdenin diğer tarafına davet eden Sinesözlük, Kara Karga Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Sinesözlük – Sinemaya Giriş 

Olcay Bağır 

Kara Karga Yayınları 

Araştırma 

Fiyatı: 340 TL 

Sayfa Sayısı: 344

 

 

 

ARKA KAPAK YAZISI: 

Dikkat spoiler içerir! 

Anti kahramanın kahramandan, B filminin bağımsız filmden, cameonun misafir oyuncudan, sekansın plandan farkı nedir? 

Bir tür sinemaya giriş kitabı olarak da okunabilecek bu çalışma, sinema alanında bir başucu kitabı olabilmek amacıyla hazırlandı. 101 maddeden oluşan Sinesözlük, yalnızca film izleyen değil sinema üzerine okumalar da yapan sinemaseverler, sinema öğrencileri ve araştırmacılar için bir kaynak olacaktır. 

Akademik bir çalışma iddiasında olmayan, tam aksine; sinema tarihi, türler, akımlar ve alana dair terimleri yalın bir dille derinlemesine anlatan/açıklayan bu kitap, güvenilir ve titizlikle hazırlanmış bir bilgi deposudur! 

OLCAY BAĞIR KİMDİR?

 

25 Aralık 1988’de Adana'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Birçok dergide ve gazetede sinema, deneme, araştırma/inceleme yazıları, öykü ve şiirleri yayımlandı. Yurt Gazetesi'nde haftalık sinema yazıları kaleme aldı. GodFather Dergi ve Sine K Dergi gibi sinema dergilerinin ve Tanı adındaki kent kültürü dergisinin genel yayın yönetmenliğini?yaptı.  

Bağır, ALL Yayıncılık'ta, L'Officiel ve ALL dergilerinin de içinde olduğu yayınların dijital yayın koordinatörlüğü?görevini yürütmektedir. 

Gercekedebiyat.com 

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)