Çav Bella ya da Sovyet Ordu Marşı yerine bu marşı rahatlıkla dinleyebiliriz.

Marşın sözleri Türk gençliğinin ağzından yazılmıştır.

Bando ve korolar için bestelenen "Biz Atatürk Gençleriyiz" marşı, maestoso * usulüyle icra edilir.

*Maestoso, bir şarkının görkemli bir biçimde ve ağır tempoyla çalınmasıdır.

  

Güneş bizimle doğar
Yağmur bizimle yağar
Bizimle coşar deniz
Ateş bizimle yanar

Biz Atatürk gençleriyiz
Hoyra ri ra ri ra hey
Sesimiz O’ nun sesi
Hoyra ri ra ri ra hey

Bizimle yükselecek
Hoyra ri ra ri ra hey
Atatürk Türkiye’si
Ri ra hoy ra hoy ra hey.

Sevgimizle, bilgimizle
Ulusumuzun hizmetindeyiz
Andımızla ,coşkumuzla
Ata’mızın izindeyiz!

Fidan bizimle büyür
Çiçek bizimle açar
Bizimle sürer hayat
Ulus bizimle yaşar

Biz Atatürk gençleriyiz
Hoyra ri ra ri ra hey
Sesimiz O’nun sesi
Hoyra ri ra ri ra hey

Bizimle yükselecek
Hoyra ri ra ri ra hey
Atatürk Türkiye’si
Ri ra hoy ra hoy ra hey

Sevgimizle, bilgimizle
Ulusumuzun hizmetindeyiz
Andımızla coşkumuzla
Ata’mızın izindeyiz!

MUAMMER SUN KİMDİR?

1932 yılında Ankara'da doğdu. 1947'de Askerî Muzıka Okuluna, 1953'te Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi; A. Adnan Saygun'un kompozisyon öğrencisi oldu. Bu kurumda, Saygun'un yanı sıra, Mahmut Ragıp Gazimihal, Mithat Fenmen, Muzaffer Sarısözen, Ruşen Ferit Kam gibi öğretmenlerden ders aldı. Özel olarak da Kemal İlerici ile Türk Musikişi Makamları ve Armonisi konularında çalıştı. Saygun'un öğrencisi olarak 1960 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü'nden pekiyi derece ile mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra Ankara, İzmir, İstanbul Devlet Konservatuvarlarında, GEE Müzik Bölümünde, Siyasal Bilimler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda, Ankara Radyosu'nda öğretmenlik yaptı. 1969 yılında, sanat kurumlarının temsilcisi olarak TRT Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu'nu ve TRT Müzik Dairesini kurdu.1971'de TRT Kültür Sanat Ödülleri Sistemini (Murat Katoğlu ile birlikte) hazırladı, TRT'nin gerçekleştirmesini sağladı.

1968'de atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği sırasında, Çocuk ve Gençlik Koroları Yönetmeliği'ni hazırladı. Bütün Türkiye'de 166 çocuk ve gençlik korosu kuruldu. Koro şeflerine 1968 -1969 yazlarında, Gazi Eğitim Müzik Bölümü öğretmenleriyle birlikte, iki kez yaz kursu düzenledi. Bu kurslara Gazi Müzik bölümü'nde 40, Sinop kursunda 80 olmak üzere 120 müzik öğretmeni katıldı. (166 koro, ödenekleri kesildiği için 1970'te kapatıldı. Bu korolar ve kurslara katılan müzik öğretmenleri, bugünkü Türkiye'de yaygınlaşan çocuk ve gençlik korolarının temelini oluşturdu.)

Sun, 1967 ve 69'da, biri TRT adına; öteki de TRT ve ODTÜ adına, iki büyük folklor derlemesi düzenledi; kendisi de bu derlemelere uzman derleyici olarak katıldı. Haccettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon bölümü öğretim üyeliğinden Ekim 1999'da emekli oldu. Eylül 2004'te Sun Yayınevi'ni kurdu.

Çok önemli bir müzik adamı olan Muammer Sun, TRT'nin yapımını üstlendiği ve tarihsel olarak çok büyük önem taşıyan Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerinin film müziklerini de yapmıştır.

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)