Acemi Kalemler Dergisi'nin Haziran Sayısı...
Edebiyat yolculuğuna 9. sayısı ile devam eden Acemi Kalemler Dergisi her sayısında olduğu gibi bu sayıdaki kapak yazısında da sanat dünyası ile ilgili tenkitlerine devam ediyor. Toplum olarak bin yıldır düşünce üretemediğimizden yakınan Acemi Kalemler, “Işığın Acemisiyiz” başlıklı yazısında “Geleceği şekillendirmek hepimizin sorumluğu… Bundan kaçmak ve tarihe sığınmak karanlığa gömülmek demektir. Hayat geriye bakarak değil ileriye doğru yaşanan bir gerçekliğe sahiptir.” diyor.
Bu ay kapakta “İç Kanama” şiiri ile yer alan Selim Tunçbilek, “Hiçbir söz anlamlı değil zira / Şiir iç kanamasıdır şairin ” dizeleri ile şiirin, söylenen ve söylenebilecek tüm sözlerden daha anlamlı olduğunun altını çiziyor. Derginin daimi şairlerinden Selçuk Şamil “Âdem”, genç şairlerden Şeyma Temizsoy ise “Depth/Kabul” şiirleri ile bu sayıda yerlerini alırken derginin yeni şairlerinden Bekirhan Aşatır “Soluklanma” şiiri ile gönlünü ilk kez okuyuculara açıyor. Hamdi Boyraz ise “Balıkçı” şiirinde, balıkçı ile deniz arasında kurduğu ilişki üzerinden insan ruhunun bunalımlarını yansıtıyor. Kurtuluş Çelebi bu sayıda “Ay” şiiri ve “Uçan Balon” yazısı ile bizi Ay Dede’ye yolculuğa çıkarıyor.
Mustafa Yılmaz “Venn Şeması” adlı denemesinde dışarıya kapalı kalmanın verdiği zararları madde âleminden insan ve toplum boyutuna kadar ele alarak tehlikelerini gözler önüne seriyor. Zehra Meral Konşuk İvecan “Son Yüzyılın En Sihirli Tavsiyesi” yazısı ile bir doktor tavsiyesi olan stresten uzak durmanın ne kadar uygulanabilir olduğunu sorguluyor. Asena Erdoğdu Ahmet Büke’nin “İnsan Kendine De İyi Gelir” kitabının hissettirdiklerini kâğıda dökerken Mustafa Yılmaz “Şiir Nasıl Yapılır Meselesine Mayakovski’den Bakmak” başlıklı yazısı ile “Şiir Nasıl Yapılır” kitabı hakkındaki izlenimlerini aktarıyor.
Derginin öykücülerinden Melike Çelik post modern öyküsü “Beş Para” ile insanın başkalarını eleştirirken aslında kendisinin aynı yanlışları yaptığını ve kendisine karşı her daim aldanış içinde olduğunu gösteriyor. Fatma Dağlı “Ayakkabı” öyküsüyle geçmişteki yoklukların acısının yarınlara nasıl taşındığını anlatıyor. Erol Metin ise “Seher Yeli” hikâyesi ile kabına sığmaz Yaşar ile yakınlarının taşradaki yaşamlarına götürüyor bizleri.
Acemi Kalemler Dergisi bu sayı da dopdolu içeriğiyle okuyucularından tam not alacağa benziyor.
Acemi Kalemler Dergisi gelecek (Temmuz 2018) Sayısında Romanda uluslararası putları kıracağını şimdiden duyuruyor. (Tanıtım metni)
GERCEKEDEBİYAT.COM
YORUMLAR