Ender Şeyler Yayıncılık olarak, Türk edebiyatının önemli kişilerinden Hulki Aktunç’un Böcükname adlı romanını edebiyatseverlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.

Hulki Aktunç, yaşamı boyunca kaleme aldığı eserlerle edebiyat dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Böcükname, onun derin gözlem yeteneğini ve benzersiz anlatım tarzını bir kez daha gözler önüne serecek, okurlarına eşsiz bir edebi deneyim sunacak. Roman, Aktunç’un ölümünden yıllar sonra okurla buluşarak, yazarın hayranlarına ve yeni nesil okurlara ulaşma fırsatı sunacak.


Böcükname / Hulki Aktunç


Böcükname, böceklerin dilini çözmek için irili ufaklı, konik, hunimsi almaçlar icat ederek sonunda bilimsel böcek-dinler'e ulaşarak, böceklerin dilini çözmeye çalışan Kenvizade Zekeriya Beyin yayımlanmamış bir eseridir.

Kitap, Kevnizade Zekeriya Beyin torunu Orhan Kevnoğlu tarafından yayıncıya bırakılır, ancak Orhan Kevnoğlu bir hayalettir adeta, kimse onu ne görmüş ne de adını duymuştur. Böcükname beklenmedik bir hazinedir. Yazarı geleneksel teşhis (kişileştirme) ve intak (insan olmayan varlıkları konuşur kılma) sanatlarından yeni bir yaklaşımla yararlanmıştır ve sayfaları açıldıkça editörünü hayrete düşürecek hikayeler ortaya çıkar. Bir dil hazinesidir Böcükname.


Alıntı:

"Yazar, yapıtını bize adeta terk etmişti, cami kapısına, kilise avlusuna, havra bağçesine 'gayri meşru' bebek bırakır gibi."


Bu roman, Hulki Aktunç’un kendine özgü üslubunu ve derin karakter analizlerini içeren, unutulmaz bir okuma deneyimi vaat ediyor.


HULKİ AKTUNÇ KİMDİR?


(İstanbul, 27 Ocak 1949 - 29 Haziran 2011). Askeri okullardaki ortaöğreniminin ardından İstanbul Ünüversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam etti. Reklam sektöründe çalıştı. Yazı yaşamı 1968'de Yeni Ufuklar dergisinde başladı. Öykü, şiir ve yazıları 1970'li yıllarda Soyut, Yeni Edebiyat, Yeni Dergi, Papirüs

gibi dergilerde ve yönetimine katıldığı Türkiye Defteri'nde çıktı. Kendisine özgü diller yarattığı öykü ve romanlarında bir yandan anlatı geleneklerini günümüze doğru geliştirirken bir yandan da öncü anlatım denemelerine girişti. 1976'dan sonra şiire ağırlık verdi. Kendiliğinden-şiirsel-bakış'ın araştırılması ve saptanmasının peşine düştü, şiirimizin henüz tükenmemiş olanaklarını sınaya sınaya gelişen yeni bir şiirsel blok yaratmaya yöneldi. Şiirlerinde bir seçme Theo Dorgan, Tony Curtis ve Orhan Koçak tarafından Twelfth Song adıyla 1998'de İngilizceye çevrildi. Denemelerini topladığı Erotologya?'da yaşadığımız coğrafyanın erotizmini yansıtıp çözümlemeye çalıştı. Yirmi yılı aşkın bir emeğin ürünü olan Büyük Argo Sözlüğü yurtdışı Türkoloji çevrelerinde de geniş bir ilgi gördü. Şiir, öykü, roman, sözlük, deneme alanlarıdaki öncü ve yenilikçi çalışmalarının yanı sıra resimle de uğraştı. Sergiler açtı.

İki öyküsünün filmi çekildi. Aşka Kimse Yok (yön. Osman Sınav), BirYer Göstericisinin Hayatı (yön. Tülay Eratalar). Gidenler Dönmeyenler ile Türk Dil Kurumu Öykü, Bir Çağ Yangını ile Abdi İpekçi Roman, Bir Yer Göstericisinin Hayatı ile Yunus Nadi Öykü ödüllerini aldı. İnsan Aşklarının Külüdür ile Halil Kocagöz, Istıraplar Ansiklopedisi ile Cemal Süreya, Sönmemiş Dizeler ile Behçet Necatigil ve Metin Altıok şiir ödüllerini aldı.


ENDER ŞEYLER YAYINCILIK


Ender Şeyler Yayıncılık, www.enderseyler.com Bağımsız Kitap-Sanat-Zanaat Platformu bünyesinde yayın serüvenine başladı. Genç yazarlara özellikle kapılarını açan Ender Şeyler, yayımladığı kitapları üç formatta (e-kitap-basılı kitap ve sesli kitap) olarak enderseyler.com sitesinden okura açıyor. Üyelik sistemiyle çalışan www.enderseyler.com'a üye olan okurlar üç formatta yayımlanan Türk ve Dünya yazarlarının tüm kitaplarına ve yakın zamanda yayına açılacak e-dergilere sınırsız erişebiliyor.

Ender Şeyler Yayıncılık, bitirme tezi, doktora tezi, yüksek lisans tezi ve benzeri akademik çalışmaları da kitaplaştırıp, www.enderseyler.com'da e-kitap, sesli kitap ve basılı kitap olarak okura sunuyor.

www.enderseyler.com sanatçılara ve zanaatkârlara da kapılarını açıyor: Resim, heykel, fotoğraf sanatçıları eserlerini www.enderseyler.com'da sergileyip satışa sunabiliyor. Geleneksel el sanatları, hat sanatı, kişiye özel ürünler üreten sanatçılar da bu Bağımsız Kitap-Sanat- Zanaat Platformunda yer buluyor.


Ender Şeyler Yayıncılık, Türk edebiyatının önemli eserlerini okurlarla buluşturma misyonunu benimsemiş bir yayınevi ve aynı zamanda bir online platform. Hulki Aktunç’un Böcükname adlı eserini, edebiyatseverlerin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kitap, 10 Ağustos 2024 tarihinden itibaren www.enderseyler.com'da e-pub üyelere açılacak ve aynı platformda basılı olarak satışa sunulacak.


İletişim: Ender Şeyler Yayıncılık

Telefon: 0542 4754626

E-posta: iletisim@enderseyler.com

Web: www.enderseyler.com

Gercekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)