Türk alfabesi kil tabletler bulundu!
Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da kazılarda çıkarılan pek çok kil tabletlerdeki bilinmeyen alfabe Türk alfabesi mi? Tıpkı Orhun Yazıtlarının bulunması gibi bilim adamlarını heyecanlandırdı.
Türk edebiyatı tarihiyle ilgili çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Necati Demir X hesabından heyecan verici bir bilgi paylaştı. Necati Demir mesajında, "Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da kazılarda çıkarılan pek çok kil tablet var. Bu ayrı bir yazı. Çin kaynaklarında Türklerin ayrı bir alfabesinin olduğu bildirikmekte... Bu karekter yazı ile yazılan ve çıkarılan bütün kitabelerin fotoğrafları arşivimizde. Çalışıyoruz." dedi. Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da kazılarda çıkarılan pek çok kil tablet var. Bu ayrı bir yazı. Çin kaynaklarında Türklerin ayrı bir alfabesinin olduğu bildirikmekte ... Bu karekter yazı ile yazılan ve çıkarılan bütün kitabelerin fotoğrafları arşivimizde. Çalışıyoruz. pic.twitter.com/H5091VrQAd
Prof. Dr. Necati Demir daha önce de aynı hesabından 'Türk' sözünün Çin kaynaklarında 23. ve 18. yy'da geçtiğini yazmıştı. "Cumhuriyetin 100. yılına bir armağan ... Köktürk'ten önce "Türk" sözcüğü olmadığı bilgisini şöyle bir kenara bırakalım artık. Çince eserlerde MÖ 23. ve 18. yüzyıllarda "Türk" ... Bunların çok daha eski tarihlileri de var. Paylaşacağım... Bütün Türklüğe selam olsun!"
Gerçekedebiyat.com
YORUMLAR