Bu yıl Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikayeler temasıyla gerçekleştirilen festivalin açılış töreni, oyuncular Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler’in sunumuyla Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde düzenlendi.

Törende, Uçan Süpürge Onur Ödülü oyuncu Esra Bilgiç tarafından Hülya Darcan'a takdim edildi.

Darcan, 28 yıl önce başlayan festivalin ilk yılında da sahnede konuk olduğunu belirtti. Oyunculuğa verdiği yirmi yıllık aranın ardından her şeyin bıraktığı gibi olmadığını vurgulayan Darcan, sinemaya dair duygularını şu ifadelerle dile getirdi: "Genç bir kız olarak ayrıldığım sinemaya, bir çocuk sahibi anne ve dul bir kadın olarak geri döndüm. Sinema beni yeniden kucakladı; o kadar vefakardır. Zaten sinema, bir ömürdür."

Yurt dışında bulunan Gülşen Bubikoğlu’nun ödülü ise Meliha Varol’a ulaştırıldı. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri bu yıl oyuncu Bennu Yıldırımlar’a, cast direktörü Harika Uygur’a ve yapımcı ile festival yönetmeni Başak Emre’ye verildi. Ayrıca Genç Cadı Ödülü, oyuncu Mina Demirtaş’ın oldu.

Gecede, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun kadın sanatçıları ile SesVerSus A Capella grubu unutulmaz bir dinleti sundu.

28. kez düzenlenen festival kapsamında, 29 ülkeden 44 kadın filmi, Kült Kavaklıdere Sineması ile Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Festival, 4 Haziran tarihinde sona erecek.

Gercekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)